...

3 Tips voor een verzekering voor je hond

verzekering voor je hond
5
(38)

3 Tips voor een verzekering voor je hond

Waar wij mensen verplicht zijn om vanaf onze 18e een zorgverzekering af te sluiten, geldt dit voor huisdieren en in het bijzonder honden dus niet. Toch kan het wel verstandig zijn om hier eens goed over na te denken. Ook je hond kan namelijk zorg nodig hebben omdat hij wat verkeerds heeft gegeten of last krijgt van eventuele andere lichamelijke ongemakken. Ondanks het feit dat jij je hond al voor enkele tientjes per maand kunt verzekeren, kiezen veel mensen er toch voor dit niet te doen. De kosten die je betaald voor een eventuele behandeling kunnen al snel oplopen tot enkele honderden euro´s. Het kan zelfs zo zijn dat wanneer je hond bijvoorbeeld een lichamelijk aandoening heeft, je enkele duizenden euro´s dient te betalen. Een maagtorsie of heupdysplasie zijn hier enkele voorbeelden van. Omdat het verzekeren van je hond verstandig kan zijn, hebben we een aantal tips voor je waar je op moet letten bij het afsluiten ervan.

Verschillende verzekeraars vergelijken

Net als dat we onze zorgverzekering vergelijken voordat we overstappen, geldt dit bij het afsluiten van een verzekering voor ons hond natuurlijk ook. Het is dus zaak dat je voor jezelf bepaalt wat jij belangrijk vindt, zodat je op basis daarvan een geschikte dekking kunt vinden. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een bijdrage bij een castratie of sterilisatie. Wel is het goed rekening te houden met het feit dat er ook een aantal behandelingen zijn die niet binnen de dekking vallen en dus ook niet worden vergoed. Kijk dus niet alleen naar de maandelijks te betalen premie, maar check ook de overige voorwaarden. Je zult merken dat de goedkoopste verzekering namelijk niet altijd de verstandigste keuze is voor je hond.

Verzeker je hond als pup

Op het moment dat je een pup hebt, is de verzekering natuurlijk vele malen voordeliger dan wanneer je je hond pas verzekerd wanneer ze ouder zijn. Logisch natuurlijk, aangezien de kans op eventuele medische klachten toeneemt naarmate ze ouder worden. Ook kan het zijn dat de verzekeraar je hond niet meer accepteert wanneer ze boven een bepaalde leeftijd komen. Kortom, verstandig om je hond al direct vanaf het begin te verzekeren. Vooral in de puppy tijd is de kans groot dat jouw grote avonturier per ongeluk iets opeet wat ze eigenlijk helemaal niet mogen hebben. Wanneer ze dan het maagje van je pup moeten leegpompen of hij medicatie nodig heeft, dan kunnen de kosten flink oplopen. Door je hond te verzekeren, betaal je meestal alleen vooraf vastgesteld eigen risico.

Aanvullende verzekering voor je hond

Naast de standaard verzekering, kun je ook nog allerlei aanvullende verzekeringen voor je hond aanvragen. Het is daarbij wel belangrijk dat je hond aan de voorwaarden voldoet. Het kan zelfs zo zijn dat er een bepaalde medische keuring nodig is alvorens je je hond tegen bepaalde aandoeningen kunt verzekeren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je hond pas verzekerd op het moment dat er iets aan de hand is. Mede om deze reden zijn er ook veel verzekeraars die een periode van 30 dagen hanteren waarin er geen claim mag worden ingediend vanaf het moment dat je hond verzekerd is.

verzekering voor je hond

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 38

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!