...

Mechelse Herdershond

Mechelse Herder
5
(254)

Mechelse herdershond

De Mechelse herdershond of Mechelaar is een Belgische herdershond met een hoog niveau van intelligentie en gevoeligheid. Ze worden meestal gebruikt als waakhonden, politiehonden en militaire honden. De Mechelse herdershond heeft een natuurlijk instinct om het gezin en het huis te beschermen. Ze hebben genoeg energie om kinderen bij te houden en zijn erg zachtaardig met ze. Ze zijn ook erg goed in het omgaan met de andere huisdieren van het gezin. Dit zeer loyaal hondenras dat zijn familie beschermt zal niet aarzelen om hen te verdedigen tegen elk gevaar. Dit hondenras kan echter niet altijd goed overweg met andere honden of dieren buitenshuis.

Rasfiche Mechelse Herdershond

Mechelse Herdershond – FCI Rasgroep 1
Onder de sectie: Schapenhoeders en veedrijvers.

Levensverwachting van een Mechelse Herdershond: 10 tot 13 jaar
Herkomst: België

Temperament: Een Mechelse Herder is Intelligent, Gehoorzaam, Energiek, Loyaal, Alert, Zelfverzekerd.
Gewicht: Mannelijk: 28 kg, Vrouwelijk: 28 kg
Hoogte: Mannelijk: 62 cm, Vrouwelijk: 58 cm

Hoofd: De Mechelse Herdershond heeft een vrij lang hoofd. De schedel en snuit zijn vrijwel even lang. Ze hebben een matige stop. De oren hebben een driehoekige vorm en worden rechtop gedragen. De ogen zijn middelgroot. De voorkeur gaat uit naar een schaargebit, maar een tanggebit is toegestaan.
Lichaam: De reu is vierkant gebouwd, terwijl de teef iets langer dan hoog gebouwd mag zijn. Ze hebben een diepe voorborst. De rug is recht breed en krachtig gespierd. De staart wordt hangend gedragen en is middellang. De benen zijn sterk. De voorvoeten zijn rond en ze hebben lichte ovale achtervoeten.
Vacht: De vacht is kort en sluit goed aan. De vacht mag niet golven.
Kleuren: Vaalrosse vacht met zwarte haarpunten.

Uiterlijk van de Mechelse Herdershond

De Mechelse herdershond of Mechelaar is een middelgroot hondenras. Deze Belgische herdershond straalt zowel elegantie als gespierde vastberadenheid uit. Een knap kenmerk van het hondenras is de buitengewoon trotse houding van het hoofd en de nek.

Gedrag Mechelse Herder - training of agility for competition  in an obedience club

Gedrag Mechelse Herder

De Mechelse Herdershond is zeer oplettend, moedig en intelligent. Het zijn beweeglijke honden met veel temperament en kunnen dominant zijn. Deze honden kunnen heel goed in een kennel gehouden worden mits het contact met zijn mensen niet ontzegd wordt. Hij heeft een sterke baas binding. Een Mechelse herdershond dat bekend staat om zijn intelligentie, behendigheid en trainbaarheid. Deze Mechelse Herder is een actieve, intelligente en beschermende hond die zowel een gezinsgenoot als een waakhond kan zijn voor degenen die er een nodig hebben.

Is een Mechelse herder sociaal

Mechelse herders zijn niet alleen veelzijdige boerderijhonden, maar ook getalenteerde en krachtige waak- en politiehonden. Daarnaast is de Mechelaar een actieve, intelligente en beschermende hond die zowel een gezinsgenoot als een waakhond kan zijn voor degenen die er een nodig hebben. Sommige honden van dit ras kunnen dominant zijn tegenover andere honden. Met kinderen gaan ze redelijk goed om. Bekenden worden vriendelijk begroet, in andere gevallen handelt deze hond naar de situatie.

Hoe omgaan met een Mechelse herder

Een Mechelse herder kan worden gebruikt als waakhond, verdedigingshond, gezinshond, sporthond en politiehond. Dit ras wordt door het Amerikaanse leger gebruikt om onder andere explosieven op te sporen. Kortom een manusje doet alles. Toch bij vreemden zullen ze gereserveerd of voorzichtig zijn ongeacht de plaats waar ze zich bevinden. Deze hondenrassen zullen eerder reageren op elke mogelijke bedreiging.

Opvoeding van de Mechelse Herder

Honden van dit ras zijn leergierig en leren erg snel. Het is noodzakelijk om deze honden consequent op te voeden. Wanneer u geen leider bent kan de hond besluiten om de rollen om te draaien. Goed socialiseren is belangrijk, waarbij de hond kennis maakt met zoveel mogelijk verschillende situaties. Laat kinderen en deze honden samen opgroeien, maar altijd onder toezicht van een volwassen persoon.

Mechelse Herder verzorgen

De dubbele vacht van de Mechelse Herdershond, bestaande uit een dichte ondervacht en een hardere bovenvacht, is vrij gemakkelijk te verzorgen, zolang het geen verharingsseizoen is. Het grootste deel van het jaar heeft een Mechelse Herder alleen een wekelijkse poetsbeurt nodig. Baden is niet echt nodig, tenzij de hond in iets rommelig terechtkomt. Maar minstens één keer per jaar verliest de Mechelse herder heel veel haar. Wanneer dit gebeurt, is elke dag een grondige borstelbeurt nodig om de verrassend grote hoeveelheid dood haar te verwijderen. Zoals bij alle hondenrassen, moeten de nagels van deze Belg regelmatig worden geknipt.

Gezondheid

De Belgische Herdershond is een robuust, gezond ras. Verantwoordelijke fokkers zullen hun fokdieren testen op gezondheidsproblemen zoals epilepsie, elleboog- en heupdysplasie, oogproblemen zoals progressieve retinale atrofie en cataracten, en bepaalde vormen van kanker. Mocht er toch een operatie nodig zijn, hou er dan rekening mee dat deze honden bijzonder gevoelig zijn voor anesthesie. Zoals bij alle rassen, moeten de oren van een Belg regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van infectie en moeten de tanden regelmatig worden gepoetst.

 

Mechelse Herdershond politiehond pakwerk hondenschool

Beweging, sport, spel en trainen van de Mechelse herder

Zoals zoveel herdersrassen, hebben Mechelse herdershonden elke dag een goede hoeveelheid beweging nodig. En omdat de Mechelse hersdershond een gevoelige ziel is die hunkert naar menselijk gezelschap is dit een goede match om alles samen te doen. Daarom is het niet genoeg om hem een ​​paar uur in de achtertuin te laten. Eigenaren mogen verwachten deel te nemen aan dagelijkse oefensessies met hun Mechelaar. Dit kan betekenen dat u met een bal speelt of een lange wandeling maakt, maar ook dat u traint en deelneemt aan wedstrijden op het gebied van gehoorzaamheid, behendigheid of speuren. Hondensporten zoals flyball, vallen altijd in de smaak bij uw grote vriend.

Trainen en puppylessen

Vooral socialisatie- en puppylessen zijn belangrijk bij een Mechelse Herdershond. Ze bevorderen goed gedrag, slechte gewoonten kan je best onmiddellijk afleren en in de kiem smoren. Dit zal ook de band tussen puppy en baasje versterken. Gelukkig zijn Belgische herdershonden erg intelligent en willen ze niets liever dan hun baasjes gelukkig maken, dus beginnen ze snel met trainen.

Puppy-info

Wat kost een Mechelse herder puppy: De prijs van een Mechelse herder puppy zal afhangen van de bloedlijn, dat wil zeggen dat de combinatie tussen beide ouders mee de prijs zal bepalen. Puppy’s met een stamboom zullen duurder zijn dan puppy’s zonder stamboom. De prijs van een puppy zonder stamboom ligt tussen de 800 en 1.200 euro.

Fokker Mechelse Herder met stamboom:
De gemiddelde leeftijd van een Mechelaar ligt tussen de 12 en 13 jaar! Aangezien Mechelaars verschillende genetische aandoeningen kan hebben, is het belangrijk om altijd aan de fokker te vragen of u testresultaten voor heupdysplasie, enz. kunt zien.

Mechelse Herdershond

Mechelse Herder

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 254

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!